väskan

40861-52

BIG HUS!

snacka stort hus! jag visste att det skulle vara stort, men det tornade upp sig VÄRSTA STORA HUSET! tre våningar, ca 180 kvm per våning! FATTA STORT!! helt gigantiskt! 
köket va världens finaste, aj lövade it! big time! resten av huset va också jättefint och dom har bott där i typ ett par veckor och hunnit med att fixa så himlans mycket! det byggdes för tre år sedan hela huset så det är inte gammalt, allt är inte ens färdigt, det är det dom måste slutföra liksom :)
innan vi va hos dom så va jag, mamms och min moster tina på city gross, tina skulle handla lite grejor där :P fram tills för ett par gånger sen vi va där kallade hon det jämt för city Kross, hahahaa inte Gross ;) hahahaha, jag skrattar typ åt allt hon säger och gör, det är så kul för när hon snackar om tekniska saker, typ mobiler och sånt så fattar hon typ ingenting, hahhaha, hon har en 3310 och tycker den är otroooooligt bra! ;)
och usch o fy! jag kollade på gamla bilder imorse, HJÄLP, jag hittade bilder från när vi gick i sexan och steph fyllde år och HJÄLP, jag fattar inte att jag kunde gå runt och.. ja.. äsch, jag såg hemsk ut i alla fall! alla andra är typ söta när dom är mindre men jag är bara.. BLÄ! jag kan tycka att jag va lite söt när jag va under typ 7 år, sen gick det bara utför! vilket det typ fortfarande gör, men i sexan va det som värst, jissesamalia säger jag bara!
whatever, gamla tider ;)
snart ska stephni skicka bilder från i onsdags till mig 0:) jag måste ha nåt att underhålla mig och då är lite bilder det bästa ;D inte gamla då.. men.. ja, ni fattar, hahahaha ;)
ciaooo!

önskelista

jag har redan börjat på min julönskelista ;D bäst att börja redan nu, antagligen kommer en del saker redan att vara avprickade för att jag köpt det själv vid jul.. men ifall jag nu inte skulle köpa dom och glömma bort dom ;)
idag ska jag som jag redan har sagt hundra gånger med mamms och min moster till min kusin och kolla deras nya hus. det är tydligen stort? :P
jag har precis duschat och sååå.. vi ska åka vid tolv tror jag :) eller ja.. inte innan i alla fall ;D haha! jag har fortfarande inte fotat min väska, jag ska göra det sen.
nu ska jag gå och göra mig iordning lite mer.

eller.. jag väntar nog en stund, men jag har inget mer att skriva ;D

ciao

helg big time <333333333

nu är det helg och ajlövit! :D jag har längtat hela veckan :) inte så konstigt, det gör nog dom flesta, men whatever, skönt med helg i alla fall! :D
imorgon ska jag till min kusiiin, eller alltså, inte den jag brukar träffa utan den andra av dom två jag har, peter & hans familj. sen på söndag ska jag följa med mamma till outlet, hon ska storshoppa böcker igen som vanligt :P
jag va på ansiktsbehandling idaaag, så nu ser jag helt freakad ut i fejset, meeen, det blir bättre i längden :)
sen öö.. har jag inte gjort nåt mer! jag städade och va duktig igår :) tummen upp för det, jag gillar när det är rent 0:) haha!
gud vad skönt att kunna gå och lägga sig ikväll och inte behöva tänka på att gå upp imorgonbitti, förresten så hörde jag på tv av hon barnaxpertlouise en gång att hon sa att egentligen är skolans tider konstiga för att en ungdoms hjärna är inställd på att somna sent och vakna sent, därför borde skolan börja senare och sluta senare för att det är då vi tänker som bäst! BIG TIME! varför måste vi då anpassa oss efter lärarna som inte ens utgör en tredjedel på skolan? eller okej, det kanske dom gör? jag vet inte hur många dom är, men nej förresten, dom är iiiiinte en tredjedel, det borde vara lärarna som ska anpassa sig till mängden. sådeså! whatever igen, jag kan inte ändra på lagen, eller nåt.. :P haha
nu ska jag kolla på lite bilder jag precis laddade in från kameran, ciao!

väskaaa

okej, jag börjar att berätta om igår :)
jag åkte hem med annanas & johanna sen fick vi stressa som idioter för att hinna ner till bion ;) så det va bara hem och slänga in sakerna, och sen ner på stan igen, och jag va värsta elak mot annanas, jag typ stressade henne massa för att jag insåg inte hur ont hon hade i sina ben :( hon är som en fågel, döljer att den är sjuk/har ont så länge det går, sen när jag frågade hur ont hon egentligen hade så sa hon att hon tillochmed hade tagit en alvedon för det och då fick jag värsta dåliga samvetet för att jag hade stressat henne så mycket :(
men sen gick vi i alla fall på bio, thank you for smoking va det :) den va lite seg i början men helt okej sen ;D
efter det bar det iväg den extreeemt långa promenaden till pizza hut (ironi, den är typ.. 100 meter? :P). där satt vi länge och så lekte vi en mupplek, man skulle ha en krona och gömma den i laget i nåns hand och.. äsch, flummigt, haha, men i alla fall så skulle man dricka en stooor klunk vatten när man gissade fel och.. vårt lag va inte så bra på den leken så.. jag blev rätt illamående och kunde inte få i mig mer vatten. men det va kul ändå ;)
stephni fick värsta glassen också för att hon fyllde år och vi hade sjungit :D:D värsta roligt! :D
sen var det iväg hem igen, jag typ borde ha pluggat på franskan men det gjorde jag inte utan jag gick bara typ runt här och gjorde ingenting.
sen idag hade vi franskaprov på morgonen, det gick.. öö.. jag vet inte, min text blev lite flummig här och var, menmen ;)
vi fick tillbaka våra no-prov också och tydligen så gick det inte så dåligt :) jag fick mvg :D:D då blev jag glad! :D
det hände typ inte så mycket mer idag, jag åkte hem och sen gick jag och mamma till åhlens, jag köpte en väska som jag fortfarande är lite osäker på om jag ska behålla, men jag gör nog det ändå :) jag är i stort behov av en väska ;)
whatever, sen kom vi hem och jaa.. sen har det inte hänt nåt mer än ;) det ringde på döööörren.. vem kunde det vara? pinsamt, whatever. hahahahahaha! kulkulkul, eller not, jag vet inte, whaaaaatever :)

ciaooo

stephni fyller åååår idag :D

tjohej, jag hinner inte skriva, men vi va på bio & pizza hut, det va jättekul! förutom att jag höll på att spy av allt vatten ;D haha

ciaooo

idrottsdag och boxning

okej, det va.. jobbigt idag, eller nej, inte idag på idrottsdagen, det va inte så jobbigt, jag gjorde det jag skulle och sen gjorde jag inte mer, jag gjorde väl.. typ så gott jag kunde, visst, man kan alltid bättre, men jag gjorde inte mitt sämsta i alla fall och jag är GLAD att jag ens va med och genomförde alla grenar! :D
eller okej, jag va inte med på stafetten, men jag är faktiskt lite sjuk och jag borde inte springa mer än nödvändigt.. ska jag säga som sprang 800 (inte med vindens hastighet precis.. men ändå) och sen va på boxningen, men det va 8 pers från vår klass som va med och DET VA EXTREMT SYND OM DOM! dom fick springa sitt snabbaste med kortkorta pauser i en halvtimme! dom va HELT slut sen och kunde knappt gå eller stå eller tänka eller något alls, det förvånade mig att ingen spydde! herregud! dom va så HIMLA DUKTIGA! vår klass kom i alla fall tvåa! det hade inte gått att komma etta eftersom att de som vann startade precis bakom oss, lite svårt att komma ikapp ett helt varv liksom.. ;) jag tycker det va så himla starkt av dom att dom inte bara gav upp när dom insåg att det inte fanns en chans, ändå fortsatte dom som galingar! så himla duktiga!
direkt efter stafetten tog vi oss hem, jag & anna h åkte hem till mig, jag duschade en snabbis (hon hade ju inte varit med såå.. hon behövde inte duscha ;) ). sen va det raka vägen ner på stan för att.. uträtta ett par ärenden :) juste, jag måste fixa iordning ärendet nu innan desperate houswives 0:) wellwell, sen va det raka vägen hem (vid det laget var jag så trött så att jag skulle kunna somna när som helst). jag bytte om och lite sådär, sen va det dags för boxning, jag BEUNDRAR verkligen steph för att hon orkade ta sig dit (hon sprang stafetten) helt sjukt duktigt! jag hade inte orkat, jag hade typ lagt mig på min säng och somnat och inte gått till skolan på fem dagar, minst! big time! HURTIGT säger jag! :D
i alla fall så skulle vi hålla på med mitsar och hoppa och hålla på med armträning och mina armar skakar när jag lyfter dom nu, haha, hoppas jag har lite träningsverk imorgon 0:) då vet man ju i alla fall att man inte satt och slöade.. ;) sit ups gjorde vi också :P typ.. 30, 20, 20, boxning, 30, 20, 10, 10, 20 eller nåt, jag minns inte.. ;) många i alla fall, haha ;D
jag har faktiskt pluggat i typ fem minuter på franskan också.. kommer nog inte hinna plugga mycket på den imorgon när vi ska fira steph ;) men men :) sånt är livet, man får väl.. prioritera 0:)
however så börjar snart desperate houswives och jag måste fixa den där grejen innan det, men ciaooo!


idrottsdag

iiidrottsdag idag ja.. jag vill inte, jag hatar idrottsdagar och jag är inte alls bra på någonting av det. herregud, dom här dagarna borde tas ur funktion eller nåt, jag VEEET inte, men det är extremt tråkigt. jag har lagt ner en tröja och lite grejor och jag orkar inte göra någonting mer, jag är trött och har absolut ingen lust att ställa mig och stöta kula, hoppa längdhopp, springa 60 & 800 meter + en stafett och kasta med nån liten jävla boll. liksom VARFÖR? vår idrottslärare är ändå inte där med oss utan hon är med SEXORNA OCH SJUORNA, dö liksom, då ser hon ju inte att jag kanske faktiskt anstränger mig (om jag nu skulle få energin att faktiskt göra det..) bara för att jag får pissiga resultat hur jag än gör. jag KAN inte få bra resultat, så är det bara! JAG accepterar att jag är dålig, men hon vet ju inte att jag FÖRSÖKER mitt bästa (kanske..) när hon ser mina pissiga resultat. det är dåligt.
annars händer det väl inte mycket idag, eller jag måste snacka med anna h om en saaaak och.. så kanske det händer nåt, vi får se hahaha! top secret :P
whatever.. halv åtta.. ja juste, jag gick upp för tidigt idag också, jag snackade med annanas igår och vi skulle ses tio i nio vid seven eleven och så tänkte jag på nåt konstigt vis tio i åtta så att jag gick upp vanlig tid, men jag kunde ha sovit typ en timme läääängre, buhu! det insåg jag inte förrän för typ en.. halvtimme sen, sååå att jag dog typ då, jag ville ju sova!
jaja, nu ska jag gå och göra nåt annat ett tag, jag blir galen av att sitta vid datorn för länge på morgonen när jag är trött, haha!

ciao

blä

okej, jag mår illa, jag måste gå och lägga mig innan jag spyr eller nåt, bläbläblä usch! jag hatar att må illa!

jag & steph va i alla fall på stan idag, hittade ingen väska, surpriiiise, surprise.. menmen, sen va vi i skolan på det där mötet om utbytestjohej, jag får berätta mer imorgon, nu måste jag lägga mig ner nånstans, ciao!

tjejsnack again

TV
· Vilka TV-serier följer du?
desperate houswives, oc, öö.. jag kommer inte på några, buäää!
· Brukar du titta på nyheterna?
ibland, svårt att undvika i ett hem där ens pappa jobbar på SVT xD
· Vad skulle du aldrig titta på?
öö.. keno? haha
· Hur ofta/mycket tittar du på tv?
 helt olika, jag prioriterar inte tv:n i första hand..
· Hur många TV-apparater har du?
en i mitt rum, en i vardagsrummet, en i mammas & pappas sovrum = 3 st. :)

:)

MIN HALS ÄR BÄTTRE! :D men grejen är att när jag va sjuk så mådde min hals alltid bättre på morgonen och sen blev det mer och mer outhärdligt på dagen.. well, vi får se idag :D hoppas den mår bra!
vad händer idag då? ingenting vad jag vet, eller jo, efter skolan så ska jag och stephni ner på stan, trooor jag? för det va idag va? jomen idag innan det där mötet! det är nämligen så att vi ska på ett möte i skolan om en grupp som ska åka till nåt land och kolla hur dom lever där eller nåt, jag vet inte om jag ska va med i gruppen, vi får se vad mötet handlar om idag ;)
ciao!

halsont

detta känns ju väldigt roligt. jag håller på att bli sjuk igen. jag ligger typ några dagar efter mamma i denna sjukdomsutveckling, mamma blev sjuk nu i veckan, minns ej vilken dag, men nu är det min tur igen. tjoho liksom! jag kan inte vara hemma mer från skolan nu, jag va hemma en hel vecka och sen gick jag hem på måndagen så jag kan inte bara va hemma igeeeen nu.. jaja, hoppas jag mår bättre imorgon.. vilket jag inte tror att jag kommer göra, antagligen mår jag extremt pissigt imorgon, menmen, ciao!

tjejsnack

nu ska vi se vad detta tjejsnack som alla tydligen anmäler sig till är, här är tidigare veckors frågor:

Vecka 36
Bloggning
· Hur länge har du bloggat?
 jag har haft bloggen i 274 dagar, men jag har varit aktiv lite till och från.
· Hur började du?

jag läste på olika bloggar ganska mycket och sedan tänkte jag skaffa en egen ;)
· Vilka bloggar är dina favoriter?

hmm.. svårt, det är så många och jag brukar kolla olika hela tiden ;)
· Hur mycket tid lägger du ner på din blogg?
olika från dag till dag, det beror på hur mycket tid jag har över, men det är ju ingenting som jag sitter och håller på med hela dagarna precis ;)
· Vad gör att du fastnar för en blogg?
om det är innehållsrikt, jag skulle nog inte fasta för min egen för det händer inte mycket i mitt liv som jag kan skriva om, men jag gillar också att läsa folk som jag känners bloggar :)


Vecka 37
Mobiltelefoner
· Hur många mobiler har du haft?
nokia 3210, nokia 3310, nokia 3200, lgu8138, samsung e730 = 5 st :)
· Vad har du för mobil för tillfället?
samsung e730
· Vilken operatör ringer du med?
comviq
· Drömmobilen…vad har den för utseende och funktioner?
jag gillar den jag har nu! men en bättre kamera skulle inte vara fel.. :)
· Vad har du för ringsignal?
boten anna på alla annor jag känner och annars ett bi som surrar


Vecka 38
Internetshopping
· Hur ofta shoppar du online?
inte ofta, har bara gjort det några få gånger, alltid så osäker på om det kommer passa
· Vad köper du?
jag har köpt en kofta.. och.. ja, alltså, jag minns inte riktigt.
· Vilka är dina favorit internetbutiker?
www.asos.com är ju kul att titta runt på men jag har aldrig handlat nåt där, även om jag funderar på att göra det snart ;)
· Bästa köpet?
nja, det minns jag isåfall inte, allt jag har handlat har varit dåligt..
· Sämsta köpet?
det mesta ;)


landet

nu är jag på landet igen. igår va jag med steph på stan i typ några sekunder ;) eller ja.. grejen va att vi skulle egentligen kollat på väskor, men jag skulle hit och va tvungen att komma hem.. inte-för-sent och stephni skulle klippa sig klockan tre och sen tog det typ lite längre tid än en timme och så skulle vi vänta på bussen som aldrig kom, så vi gick till t-banan och så åkte vi ner på stan och satte oss på sandys en stund och sen va jag tvungen att gå, så inga väskor, men det tar vi på måndag innan det där mötet om utbytestjohej om den där resan med nån grupp.. wellwell.. då blir det i alla fall väsktajm :)
sen åkte vi till landet direkt, jag blev hämtad vid t-banan. direkt for vi iväg hit och så tittade vi på miss secret agent. jag hade nämligen inte sett den innan, men den va lite rolig ;)
imorse vaknade jag tidigt och så gick jag ut och sprang :) sen va jag trött och så har jag inte gjort så mycket mer. som vanligt här uppe.. sorry, men det finns faktiskt inte mycket att göra, det är väl en sak om man bor här, då är man ju mer hemma här och.. jag vet inte, men man är väl mer van att hitta på saker här. men jag är inte det och saknar stan just nu, jag vill ner och köpa nån väska och så vill jag köpa nåt halsband också, så jag sitter här och har stadsabstinens just nu. svår situation, meen.. på måndag efter skolan :) stanstan ;)
nu måste jag gååå, tjingtjongciao

gitarr

för typ en halvtimme sen så kom jag hem från gitarren. hahaha, det va så himla kul för att min gitarrlärare fick ett telfonsamtal av en elev och så kollade han innan han svarade vem det va och sådär som man brukar, och sen började han prata med personen och sen mitt i samtalet så tittade han på skärmen IGEN när snubben i luren snackade med honom, hahaha, han skulle kolla IGEN vem det va, hahahaha, snacka om dåligt korttidsminne ;D  och sen undrade han om jag hade kvar originalackorden till wonderwall och då sa jag att jag inte visste.. nånstans i röran i mitt gitarrfodral möjligtvis, då blev han typ lite irriterad och tyckte att vi skulle skaffa plastfickor båda två, men VADÅ, jag HAR faktiskt en pärm 0:) inte för att jag sätter in alla papper i den.. men jag HAR den 0:) sen skulle jag i alla fall ta upp ett plektrum ur fodralet längst ner i fickan med alla papper och så tog jag upp alla papper och så kollade han lite skumt på mina papper.. och så stoppade jag tillbaka dom lite halvt bara, sen när jag fick papperet med "dagens låt" så bara mosade jag ner alla papper i facket och så kollade han på mig lite skumt igen och då när jag såg det så smällde jag i gitarren i stolen, HAHAHAHAHA, det va så himla kul! här är vi rädda om våra saker liksom, hahahahahaha! men saken är den att han inte ska anklaga oss för att inte ha ordning på våra saker för att själv har han typ nada ordning på sina papper liksom.. han har blivit lite tråkig också, mera gubbig fast han är bara typ.. 28 kanske? ja.. här blir man gammal tidigt kan man säga.
wellwell.. noprovet.. jadu, jag vet inte alls hur det gick, framtiden får utvisa ;) haha, imorgon ska jag och steph ner på stan efter skolan (när hon har varit hos tandläkaren) :D och så ska vi köpa väskor :D jag är i stoooort behov av en ny väska. jag lovar, i STORT behov.. :) however.. jag vet inte om hemkunskapsläxan är tills imorgon? jag hoppas inte :)

ciao!


nonono

idag har vi no-prov, stefan (no-lärare) hade skrivit helt mupp när vi skulle skriva av, olika varenda gång så jag tänker göra på mitt logiska sätt :) tummen upp för det, stefans sätt fungerar ju inte för han skriver olika varenda gång och det kan man ju inte göra.
meeen, nu ska jag inte tänka på det där, vi har franska också, vi ska kunna berätta om våran relation till musik typ, herrejesus vad fånigt, jag vill inte stå inför klassen och berätta om min musik! speciellt inte våran muppiga franska-klass! jaja.. nu ska jag gå och göra mig iordning :) tjingtjongciao

från och med nu..

från och med nu ska jag försöka bli en snällare människa! jag känner mig så elak hela tiden så NU ska det bli ändring på det och jag vill bara uppmana alla som känner mig att slå mig när jag är elak. jag måste nämligen bli snäll! så skare va, jag ska bli snäll :)

gomorroooon

gomorron, gomooorron, jag är trött, som vanligt, jag ska sluta tjata om det varenda dag eftersom att jag antar att alla är typ lika trötta som jag vid den här tiden. vädret ser i alla fall ut att bli bättre idag än igår! tummen upp för det :)
klockan är sju.. ja, precis, det är det den äääär.
idag är det lååång dag, vi slutar antingen tjugo i fyra eller fyra? vet inte om vi har mentorsamtal idag.. men franska har vi :/ vi hade inte det förra veckan och jag va sjuk veckan innan det så jag har inte haft det på två veckor och det va lite trevligt att va utan faktiskt. det är SAMMA sak vareeeeenda lektion! nu ska vi ha en lärarpraktikant, så en liten förändring är det väl i alla fall. problemet är bara att jag inte hörde vad hon sa när hon presenterade sig, hon mumlade rätt mycket. jaja.
nu ska jag gå och.. öö, jag vet inte, göra mig  iordning lite grann kanske :P jag duschade precissiisis, tjingtjongciao!

gymnasium

hjälp, jag blir stressad bara av att skriva det där ordet som rubrik, herregud, jag vet inte vad jag ska göra, eller jag vet typ, jag ska ju gå natur, men VILKEN SKOLA LIKSOM? mamma och pappa hade en liten genomgång av vad dom hade sagt på det där mötet som dom va på, allt låter så komplicerat men samtidigt lite spännande ;) jag menar, det är ju ändå lite annorlunda än grundskolan ;D haha! allt annorlunda känns bra just nu :P
jag fick också ett informationsbrev från djurens rätt som joanna hade skrivit upp mig på som intressepersongrej, jag skaaaa gå med, det ska jag faktiskt, det kostar typ ingenting, men jag måste få in pengar och få fingrarna ur rumpan först (HAHAHA, få fingrarna ur rumpan, hahahahaha).
klaris går inte att få kontakt med just nu, jag tänkte ju ringa, men det kanske typ är nån som praaatar på deras skype sååå, det kanske inte är så smart att ringa ooooch om man ringer till deras vanliga telefon när nån snackar på skype där så dör skypen så det vore lite elakt att ringa och bryta någons samtal.. inte bra, inte bra.. jag måste snart gå och läsa igenom några sidor som jag inte har läst med några samarbetande hjärnceller ännu.. jag har liksom läst dom, men ingenting kom in, möjligtvis att jag känner igen rubrikerna när jag ser dom, men mer än så är det nog inte. och vi har provet imorgon liksom, snarrrrk. jaajajaja..
på onsdag är det den 20:e vilket innebär att barnbidraget studsar in på mammas konto, förhoppningsvis så kan dom studsa vidare in på mitt konto redan då eller så kommer dom på torsdagen. jag ska nog åka ner på stan på torsdag och köpa någon väska. jag är nämligen i stooort behov av en ny! jag kan inte heller åka ner på fredag eller i helgen för att vi ska till landet comme d'habitude. okej, vi har inte varit där på väldans länge nu faktiskt, men det känns ändå väldigt ofta sen vi va där i somras, haha ;D vi har typ inte varit där sen i somras... NEJ DET HAR VI INTE! jisses, det känns som vi har varit där typ hundra gången sen då!
hmm.. i wonder när vi har höstlov..? på onsdag ska vi i alla fall till ungdomsmottagningen alla tjejer. okej det som händer nu närmast ääär:

19/9 - soprov, samhällskunskap
20/9 - ungdomsmottagningen
21/9 noprov - kemi
22/9 - landet
26/9 - idrottsdag -.-
27/9 - steph fyller år, dvs bio :D
28/9 - franskaprov
2/10 - musikprov


okej.. lovet va inte förrän 30 oktober till 3 november, good luck till mig att hålla ut så länge säger jag bara. zzz.. well, nu måste jag gå och läsa dom där sidorna, förhoppningsvis med ett par fler hjärnceller än sist.

ciao!

nääähäpp

det blidde ingen boxning, jag messade steph bara för att dubbelkolla att det va klockan sex, då kollade hon och så va det klockan fem! då va klockan typ halv fem så vi hann liksom inte.. lite synd, men på tisdag :D då ska vi köra stenhårt ;) öö.. om jag kan köra stenhårt med mina obefintiga muskler.. menmen :)

jag har pluggat en hel del faktiskt! duktigt, JA! :D:D:D jag slutade inte efter tre minuter, bara för att jag är väldigt tvingad att plugga nu!

mamma o pappa är på gymnasieinfot i skolan. det är skönt att va hemma själv, speciellt när man ska plugga! då pluggar jag mucho bättre. jag måste fortsätta nuu, tjingtjong!


boxniiing

idag är det boxning! mamma o pappa ska till skolan på gymnasieinfo samma tid som jag ska till boxningen sååå, det är bra, sen håller boxningen på en timme (18.00-19.00) och sen ska jag och stephni vänta där tills hennes mamma kommer från skolan och hämtar henne så vi ska duscha däääär och inte hemma, haha, logiskt, men ändå :) sen ska vi sitta där och  plugga för att jag måste plugga big time, jag kan nada.. känns det som.. jaja!
nu ska jag typ.. öö, jag borde plugga, så jag kanske ska försöka göra det..

ciao

hjälp

herregud, VARFÖR tror folk att det nästan alltid efter EN mandatperiod med borgerlig regering gått till baka till vänstern? JO därför att den borgerliga politiken inte är BRA! OKEJ, det är nya moderaterna och BLABLABLA, men det kommer inte göra NÅGON skillnad. trist att socialdemokraterna kommer behöva ta över och sopa upp efter dom igen om fyra år.

hahaha!

från http://www.idis.blogg.se :

http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?d=24397&a=659814

valvaaaaka

herregud, ska moderaterna vinna? :O det fungerar ju inte!
jaja.. framtiden får väl visa vad som händer med detta val..? hoppas bara inte alliansen vinner :(
howeeever, jag borde plugga, men jag pluggar inte.. jag ska typ läsa några sidor innan jag lägger mig, om jag nu kan komma igång med det.. jaja, nu ska jag titta vidare lite granna på valvakan!

ciao

vallokal

det va en tant där i vallokalen som inte alls var trevlig mot mig och mamma. jag skrev därför ett mail till valmyndigheten för att få svar på frågan som inte den tanten kunde svara på..:

Hej,
idag följde jag med min mamma till vallokalen i Kungsholmens gymnasium. Själv är jag 15 och får inte rösta. När vi stod bakom det där skynket och mamma skulle lägga ner sina lappar i kuvertet så var det en som sa till oss att man bara fick vara en person bakom skynket i taget så jag ställde mig bredvid och väntade. Mamma tyckte det var fånigt för hon ville att jag skulle stå med henne eftersom jag ska rösta själv nästa år. Då såg jag att bakom ett annat skynke var det en mamma och två barn på kanske.. 7 & 11 år ungefär. Hur kan det komma sig att de fick stå med och titta på hur deras mamma gjorde? Anser ni att de som är "mindre" inte förstår vad det hela går ut på och inte skulle gå och säga till hela världen vad deras föräldrar vad de röstade på? Jag förstår inte riktigt varför? Jag blev väldigt upprörd när hon inte sa till den mamman och barnen. Det är ju viktigare att jag får stå med och lära mig än att de där småbarnen ska stå med? Eller? Jag kan också upplysa om att jag inte tar emot en förklaring med "ja.. men mindre barn kanske skulle springa runt och hålla på och störa andra annars" för en förälder kan ha lika mycket uppsikt över sina barn om de står snett framför än om de står bredvid, det har ingenting med saken att göra, saken var att de var mindre än mig. Men det SKA inte ha något med saken att göra. Jag blev väldigt, väldigt upprörd och när vi frågade henne (hon som sa till) så fnös hon i princip bara till svar. Jag har kollat i era regler på www.val.se efter en åldersgräns när man inte längre får stå med bakom skynket men inte hittat något.
Jag vill ha en förklaring på detta.
Mvh,
 Caroline


jaa, det är som alla mina andra mail, helflummiga och jättekonstiga, men saken är ju bara att dom fattar vad jag menar. jaja, nu ska jag gå och göra lite teeee till mig, jag och mamma har varit på en tvåtimmarspromenad så jag är lite kall nu :P

ciaoooo

:)

40861-51


so

jag har varit duktig och läst alla sidorna i so:n! inte för att jag precis tog in allt som stod där.. men jag har läst dom i alla fall, det är ett framsteg! :)
mamma ligger här inne i min säng och tittar på tv, typ doktor phil eller nåt. haha! idag ska jag följa med henne och rösta :) sen ska vi typ till farmor och lämna några blommor som hon ville ha och sen ska vi till min moster som är i spanien, vi ska vattna hennes blommor! sen måste vi handla apelsiner och äpplen.
igår somnade jag i soffan, om jag inte sa det igår..? jag minns inte, men det gjorde jag i alla fall, från typ.. tre till halv sex eller nåt, jag va så himla trött hela dagen, jag fattar inte varför? skolan tar kål på en antar jag. eller så hade jag sovit lite för lite på natten? jaja.. nåt va det i alla fall så att jag somnade :P
nu tror jag faktiskt att jag ska slänga mig in i duschen så att jag vaknar till någon gång!

ciao

livslusten is gone

jag säger som annanas sa till mig på msn för ett par timmar sedan.. jag har tappat lusten av att göra mattediagnosen. jag måste plugga so och no också, eller.. i alla fall so, no:n får vänta, vi har nämligen so-prov på tisdag, han säger typ att det är prov dagen innan provet är och jag blir galen på det! visst, man kan gå in och titta på provschemat, men.. lärarna borde säga till ändå! nu ska jag försöka läsa ett PAR sidor i so-boken i alla fall.. tills min livslust är borta för evigt.

ciao

utmanad

haha, jag såg att jag hade blivit utmanad att visa upp mina skor, jaa.. jag har inte ens nåt att visa upp, nej okej, det är klart att jag äger skor, men inte i klass med den som utmanade mig så jag ger upp redan innan jag tänkt på hur många par jag har :)

lördag

nu är det lööördag, lite för tidigt på en lördag, men.. jag vaknade klockan sju och så tittade jag lite på tv, sen kunde jag inte somna om så jag gick upp :)
idag ska jag med mamma till city gross som vanligt och handla lite. det är så himla kallt i mitt rum :/ det är typ minusgrader ute (nej, okej, men typ..) och så är elementen typ iskalla.. (nej, okej, inte så heller, men dom är bara jättejättelitelitelite varma, och då menar jag extremt lite). jag kommer frysa ihjäl här innan dom sätter igång elementen.
jag färgade & slingade mammas hår igår :) konstigt nog så blev det nästan samma sak som förra gången, slingorna blev inte alls samma färg som det stod på förpackningen.. förra gången det blev så trodde vi det berodde på att hon hade en annan färg under så att dom kanske reagerade konstigt med varann eller nåt, även om hon hade den färgen man skulle under över den gamla liksom.. okej, ingen fattar nåt, men i alla fall.. så blev det nästan samma sak den här gången, men nu fungerar det ändå liksom, förra gången lös slingorna i guld liksom, det gick ju inte.. mörkt hår och superguldiga slingor, det såg rätt skumt ut då, men nu blev det bättre även om det som sagt inte blev riktigt som det stod på förpackningen :)
oj, glömde visst att skriva! va ett tag sen jag började..

ciao

heeeelg!

gud vad skönt med helg! ville gå på konserten på grönan idag med joanna men.. min ekonomi tillåter inte att jag riskerar att leva på typ 20:- i en vecka.. jag måste verkligen bli bättre på att hålla koll på mina pengar, jag ska börja skriva upp varenda grej jag köper/gör för pengar.. måste verkligen göra det! detta fungerar inte.
jag är så borta, jag vet inte vad jag ska skriva! jag vet knappt vad som har hänt idag, det är nog bättre att jag skriver nåt imorgon istället ;P

ciao

jättehund, haha

nu har jag kommit hem från stan för en stund sen..
jag och annanas åkte först till en pärlaffär på söder, anna skulle köpa lite pärlor till en grej :) så jag följde i alla fall med, sen åkte vi t-banan till centralen, gick in lite på åhlens & hm. jag köpte en ny mascara på åhlens :) tummen upp, det behövdes!
however, sen mötte vi steph vid ur & penn (som vanligt! haha). vi började vandra neråt på drottninggatan och så gick vi in på buttericks och kollade efter nån present till andreas (vår gympalärare som ska sluta), vi hittade inget där så vi gick in på bodyshop, inte för att köpa nåt till honom då, men.. ja, en annan sak :)
sen gick vi till BR leksaker och så hittade vi ett stort godsedjur, en hund till honom, villa, volvo, vovve liksom :) det är nämligen bara vovven som fattas, haha! vi fick ringa till typ femtio pers där inne för att få fler att va med på presenten ;D haha, alla tre stod och snackade i telefonen samtidigt, haha!
vi köpte den i alla fall, den är inslagen och ligger här i min soffa! sen åkte annanas hem, hon skulle spela gitarr, jag och steph vandrade runt lite och sen åkte vi också hem. sen har jag inte gjort så mycket mer sen dess..
imorgon är det som jag tror att jag sa förut stadsvandring i vasastan så.. ja, det är väl bara att förbereda sig mentalt på att gå upp tidigt imorgon, buhu..
wellwell, ciao

debatt

igår fick jag ju gå hem från skolan bara för att jag fick feber, jag gick typ hem och sov hela eftermiddagen, skönt! :D nu mår jag mucho bättre :)
imorgon har vi studiedag! jag, annanas & steph ska ner på stan. jag har precis filat av mina naglar, gitarr på torsdag.. då fungerar inte dom där långa naglarna, tyvärr. dom måste nog ner lite till imorgon, man får ta ett steg i taget, haha ;D mina kära naglar :P men det är ju skönare med korta.. :)
på torsdag så har vi stadsvandring, vi ska vandra runt på vasastan och typ svara på en massa frågor om det och lära oss att hitta..? jag fattar inte varför, vi har (i alla fall dom flesta i klassen) bott i stockholm i hela våra liv.. jag menar, man hittar väl där man behöver då. suck! men det är bättre än en vanlig skoldag i och för sig 0:)
det va ungdomspartidebatt i skolan idag, muf vs ung vänster och ssu! skitkul! ;D
nu ska jag gå och.. jag vet inte, göra nåt annat en stund, tjingtjongciao!

min ipod is back :D

idag vaknade klockan fyra minuter över sju, preciiiiis som alla andra dagar utom en, lite läskigt börjar det nästan bli, vakna samma minut varje dag utan att jag har någon klocka på ring..
jag gick upp och så kände jag mig ganska så frisk faktiskt, då tänkte jag att jag kanske faktiskt skulle kunna följa med pappa och hämta min ipod som kommit tillbaka från "reparationen". vi vandrade dit och så kom vi in till affären, då kommer han i kassan och säger att det inte alls var något fel på den och att vi ska betala nån jäkla avgift, GLÖM OCH DRÖM! han som tog emot den sa att det inte skulle kosta ett öre. jag VET också själv att batteriet inte alls var slut som de som hade "reparerat" den påstod.. det va helt fullt när den dog! därför mailade jag till reparationsfirman och nu väntar jag på svar från dom. jag var ovanligt trevlig mot dom, tänkte att det kanske skulle öka mina chanser att få ett vettigt svar.

här är mailet för den intresserade..

Hej,
för ungefär två veckor sedan så laddade jag min ipod helt fullt, den låg i några timmar och laddade. Sedan tar jag bort den precis som vanligt (säker borttagning av maskinvara o.s.v.), när jag ska sätta in den igen sen för att ladda in låtar så säger itunes att den inte kan hitta ipoden och att jag måste ladda in den nya programvaran, så jag går in på ipod.com och laddar ner den nyaste och sedan dör den. Den kan inte alls få någon kontakt med datorn. Därför går jag iväg till humac i Västermalmsgallerian i Stockholm och berättar vad som hänt. Då säger han som tog emot oss att han ska låta den ligga i någon timme hos dem för att se om den börjar fungera (sitta i deras dator alltså). Han sa nämligen att det kan ta ca. en halvtimme innan den börjar fungera om den var helt urladdad. Vilken jag är helt säker på att den var (fulladdad alltså), men han tänkte i alla fall testa. Så han sa att han skulle ringa om den började fungera, vilket han inte gjorde. Han sa också att om det nu inte skulle vara så att det gjorde det så skulle han skicka iväg den på reparation, till er som det står på kvittot. Vi frågade om det skulle bli några avgifter men då sa han att allt gick på garantin, för honom var det väl inte aktuellt att nämna avgiften på 250:- om ni inte upptäckte några fel, eftersom han själv insåg att det faktiskt var fel på den.
Sedan går de här två veckorna och igår ringer någon och säger att ipoden har kommit tillbaka. Idag så går vi och ska hämta ut den men då säger han i kassan att han vill ha 250:- för att ni inte kunde upptäcka några fel på den? Då berättade vi som det var och att han som tog emot oss första gången sa att det inte skulle kosta ett öre. Ord stod emot ord och vi slapp betala. Väldigt snällt av honom, men jag undrar.. När jag är så säker som jag är på att den var fulladdad hur ni kan påstå att den inte var det? Och att det inte var något fel på den? För isåfall måste det ju vara något fel att den inte kan visa hur lite batteri den har? När den såg helt fulladdad ut när jag tog ut den ur datorn? Då är det ju faktiskt ett fel på den? Jag är jätteglad för att jag har fått tillbaka den och att jag slapp betala, men när man kommer dit och dom säger "ja, nu ska vi ha 250:- för detta eftersom det inte var några fel på den" och man innan hört att man inte ska betala någonting för att det är fel på den så blir man lite irriterad. Tack för att ni fick igång ipoden i alla fall!
MVH,
 Caroline

jag vet, inte alls sammanhängande eller någonting, men jag antar att dom fattar vad jag snackar om och vill ha sagt i alla fall. however så har jag fått tillbaka min ipod <3333
pappa va och köpte en ny sladd till den också, jag hade ju bara en från teknikmagasinet och det skulle kunna vara pga den som den dog så vi köpte en originalsladd :) 
ska ladda in några bilder i datan nu, tjingciao! <3 

sjukienhelvecka

imorgon kväll så har jag varit sjuk i en hel vecka. det har varit jooobbigt för att man är helt slut! värst va det ju såklart i början.. men det är ändå en väldigt seg sjukdom. nu mår jag i alla fall bättre i halsen även om jag har feber och blir trött av att göra vadsomhelst och sådär. jag ska stanna hemma imorgon också. sedan har jag ju helgen på mig att bli frisk. sen är det återigen tillbaka till skolan precis som vanligt..
idag har jag gjort en massa läxor.. min hjärna har inte varit så död som den va igår när jag försökte göra lite matte men det gick åt skogen för min hjärna dog.. jag har gjort matte, kemi, hemkunskap, liiite so, engelska och så ska jag göra svenska! hua! man hinner nog faktiskt mer än man tror på en vecka i skolan, när man är där känns det som man gör nada oftast, man gööör inget liksom, men sen när allt kommer som en klump såhär en dag när man återupplivas från sin sjukdom så blir man helt snurrig av att det är så himla mycket. jag har skjutit upp svenskan medvetet, Herr Arnes Penningar är inte den muntraste (säger man det eller mest muntra?) boken som jag har läst.. absolut inte. inte för att selma lagerlöf har det muntraste (?) ryktet.. men så här hemskt - det är faktiskt hemskt - trodde jag aldrig att det skulle vara. typ ingen i klassen gillar boken, annanas berättade att en del hade skrivit ganska så elaka saker om den till vår lärare och att han då som vanligt säger att man kan försöka skriva om vad boken HANDLAR om istället för vad man tycker, men herregud, skriver man inte vad man tycker i ett intryck? liksom.. mitt första intryck: herr arne har en massa penningar och han ska köpa en massa saker, det fungerar ju inte.. man måste ju skriva vad man tycker i ett intryck. annars får han döpa om det till handling efter tre sidor eller nåt, herregud, jag blir så irrrrrriterad!
wellwell, måste gå, ciao

ipreeen

jag fick precis ta en till ipren, min hals håller seriöst på att mörda mig. jag har skitont, men febern har börjar vandra neråt, kanske för att jag alltid har en ipren i kroppen ;) 
desperate housewives ikväll i alla fall :) det är lite uppmuntrande ;) hörde imorse på sthlmsnyheterna och erik som hade åkt på språkresa till frankrike.. ledarna hade knarkat och supit öppet varje dag nästan och så hade han blivit lämnad på flygplatsen helt ensam när de skulle hem, hans bokning hade tydligen kommit bort. det förvånar mig inte alls, min blev ju också helt fel, jag skulle enligt ef till torquay eller hur det nu stavas, det va bara att ringa och skälla på dom, sen va nästa bokning också fel och herregud.. förtroendet bara sjunker och sjunker. men jag vill ju ååååka! VI SKA ÅKA! :D
however så har jag så himla ont i halsen nu så det är bara att gå och lägga sig och vila en stund, tills denna iprenen har fått börja fungera ;)

ciao 

sjuksjuksjuk

som sagt så är jag sjuk. det va värre igår när jag satt vid datorn, men fortfarande långt ifrån bra! jag har typ ganska ont i halsen, det va också värre igår, men det har typ vandrat ner mot lungorna så det gör ont att andas :( värsta jobbigt! sen har jag ont i kroppen och så är jag trött, fast ändå inte trött, inte sådär "nu-måste-jag-sova-trött" utan mer "nu-ramlar-jag-snart-ihop-trött".. jobbigtjobbigt..
imorgon börjar stackars klaris i skolan :( uschis, jag tycker synd om henne! jag hade värsta ångesten innan. det va hemskt, usch. wellwell.. själv kommer man väl att vara hemma imorgon, jag kommer nog inte kunna gå på ett par dagar som det ser ut nu..
i fredags så såg i alla fall jag & maria säg att du älskar mig! den va.. ja, vad ska man säga.. väldigt hemsk, alltså, handlingen va hemsk. man blev lite berörd på ett par ställen. efter bion så kände jag i alla fall att jag började få väldans ont i halsen, när vi kom hem till maris så färgade hon håret. sen skulle jag göra slingor på henne, då kunde jag knappt prata, men jag gjorde i alla fall slingorna och maria blev nöjd, sa hon i alla fall 0:) .
sen tittade vi på shall we dance, jag va så trött pga att jag va sjuk så jag somnade typ i slutet :P när jag vaknade efter filmen så mådde jag ganska så dåligt. men det va skönt att få lägga sig och sova i en riktig säng. jag sov och sov, sen vaknade jag vid typ halv sju och så skulle jag gå på toa, men jag höll typ på att svimma och så mådde jag jätteilla när jag skulle dit! jag fick typ hålla i mig i en massa saker så att jag inte skulle ramla. läbbigt! sen gick jag in i sovrummet och somnade om i alla fall. vi vaknade kanske vid nio sen..? ja, jag tror det, då låg vi där och va allmänt sjuka båda två.. maria va ju också lite sjuk :( efter en stund så gick vi upp, sen satt vi typ och degade i soffan ett tag.. jag vågade inte duscha för om jag hade gjort det hade jag antagligen svimmat i duschet, läskigt! men i alla fall så pratade jag med mamma och hon tyckte att jag skulle åka hem, men jag menar, hur skulle jag komma hem? jo, mamma som också är sjuk fick åka och hämta mig :P jag mådde typ piss i bilen! jag kunde inte ens lyssna på vad mamma sa och hela jag blev helt slut och stressad på samma gång! sen kom vi hem i alla fall och så gick jag och la mig, sen somnade jag efter ett tag, skönt. när jag vaknade sen mådde jag ganska så pissigt.. kunde inte äta nån middag igår heller. sen somnade jag kanske vid tio.. det va skönt, men jag vaknade sju idag och så gick jag upp, jag kände att jag inte skulle kunna somna om. men lite sömn har jag fått i alla fall, antagligen så kommer jag att sova lite till sen idag :) hoppas det är nåt bra på tv, det är ju typ aldrig nåt kul på dagarna.. :( menmen..
nu ska jag försöka göra lite matte som ska vara klar tills imorgon egentligen, jag kommer i och för sig inte imorgon, men det är nog bäst att göra lite nu för jag har ganska så mycket kvar.. :P

ciao!

sjuk

jag är supersjuk, kan ej skriva nåt, jag måste sova, ciao

kusin idag

igår va vi som sagt och fotade oss, jag, johanna & julia, det va jättekul! (bilderna i förra inlägget)

jag köpte bara två bilder, hade inte råd med fler, haha ;D men jag fick i alla fall mamma o pappa att betala det ena :D tummen upp för det!

först kom vi dit, allting verkade jättefint och bra och alla va supertrevliga, sen blev vi sminkade och fotade och sen kollade vi på bilderna :D det va superkul!

om typ.. kanske en eller två timmar, antagligen närmare två skulle jag tro timmar så ska jag träffa min kusin ute i kista :) vi ska gå på bio och sådär :D sen ska vi åka hem till henne och så ska jag sova där :) najsmajs :D

vi badade idag på gympan, på smedis, jag höll på att dö av köldskador typ. jag domnade bort så jag hade jättesvårt att simma det vi skulle simma och sen skulle vi flyta men man kan ju för tusan inte ligga stilla i mer än en halv sekund i vattnet, då blev man ju förfrusen, det va skitkallt!

efter det gick jag hem och bytte om, sen åkte jag, annanas & johanna ner på stan för att ta reda på lite info om kristdemokraterna, vi ska nämligen hålla valtal för dom. inte för att jag är så himla kristdemokratisk.. jag tycker faktiskt att deras åsikter är ganska så.. knäppa.. men hursomhelst så ska vi va kd. miljöpartiet va bra :D

jag och annanas gick till hm och apoteket också ;) anna köpte en mascara och en lotion, jag köpte läpp-idomin på apoteket :) johanna åkte hem innan det.

jag tycker så synd om stackars mamma som måste va ensam här ikväll, pappa jobbar sent och mamma är supersjuk :( synd om pappa också, han jobbar fast han är typ sjuk.. hursomhelst så sa mamma att det helt okej att jag åkte iväg ikväll :) då antar jag att det är det ;)
nu ska jag gå och ha en massa vatten på mitt finger (jag brände mig på brödrosten..)

btw så saknar jag min ipod som är på lagning.. :(